נישואי יהודיה לגוי

  • כ"ז תשרי התשע"ט

שאלה

שלום קוראים לי אילן .
השאלה שלי היא כזאת :
אישה יהודיה מתחתנת עם מישהו לא יהודי .
האם היא נכרתת מכם ישראל ?
מה זה אומר על הילדים שלה ?
אם התשובה זה לחזור בתשובה , נגיד והאישה כבר נפטרה אז מה הילדים שלה בעיניי אלוהים ?
פשוט סבתא שלי מצד האמא התחתנה עם רוסי נוצרי , ונולדה אמא שלי .
אמא שלי עלתה לארץ ישראל ופגשה בחור יהודי ואז אני נולדתי . אז אני לא מצליח להבין מה אני ומי אני .
אם אפשר לחזור אליי באימייל אני אשמח כי אני גר בגרמניה והפלאפון שלי הוא עם מס גרמני .

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אם תרצה. נוכל לחזור איליך גם למספר גרמני.

ב. פשוט ביותר שאתה יהודי כשר לכל דבר . אמא יהודיה כשרה ואתה יהודי כשר. אמת שמי שנישאת לגוי עוונה גדול מאוד, אבל יוצאי חלציה יכולים לסייע לה בעולם האמת. ככל שהם מתחזקים בתורה ובמצוות ועושים את רצון הבורא נפשה זוכה לעדנה והתעלות והיא יכולה להגיע בעולם הבא למקום מנוחתה.

חזק ואמץ,