מהותה של התפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מחילה מכבוד הרב,חלילה וחס,לא ניסיתי לסתור את מציאות הבריאה,אלא את מציאות התפילה בשאלה למי היא מכוונת באמת?ועוד כי גם לפי דברי הרב תת המודע אכן קיים וללא שינוי בשמו גם לפי התפיסה התורנית,כי מהמובן בתשובתך זהו מוסר שיכלי פשוט בעיני כולם!ולכאורה אם שנינו יודעים שהוא אוגר בתוכו כוח נפשי חזק מהמוכר לנו במודע הגלוי,הרי שניתן גם לממש דרכו רפואות וסגולות שונות ולכן בשכל פשוט ניתן להבין שכוח התפילה שהוא למעשה גם כוח שכנוע עצמי שואב מתת המודע תועלת רבה כמעט לכל צרכי האדם ומכאן אני שואל:מה הטעם בתפילה לשם יתברך אם אפשר לשאוב ממקור מוחנו הנפלא?והאם יתכן שכל המהות של תפילה לאלוהים היא בעצם שכנוע עצמי??

תשובה

שלום משה

אתה צודק ושתי הדברים הם נכונים, בתפילה והאמונה בכלל יש כוח חיזוק עצמי מעבר לאמת שבה, עצם האחיזה של אדם בקרש הצלה בשעת משבר נותן לו כוח להתגבר .

אבל זה אינו סותר את אמיתות התפילה והבקשה מאלוקים שמביא עזר וסיוע מעבר לכוח התת מודע, דבר זה נכתב בתורה ונשנה בנביאים ושולש בכתובים שבשעה שאדם קורא לקב"ה בתפילה הוא יענה בסיוע שמימי שמעל ליכולת כוחו לפעול.