האם מותר לדבר במקלחת?

  • כ"ט תשרי התשע"ט

שאלה

שלום,
קראתי שאם אדם נמצא בחדר רחצה והוא רוצה לדבר שם ויש שם אסלה - צריך לסגור את האסלה לפני שמדבר. רציתי לשאול האם זו הלכה או רק הנהגה טובה? חשוב לי מאוד לדעת.
תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מצד הדין כשנכנסים לחדר שירותים לא כדי להתפנות אלא כדי להתקלח או לכל צורך אחר - מותר לדבר, ומכל מקום ראוי שלא לדבר שם שלא לצורך. ואין הבדל בין אם האסלה פתוחה או סגורה.

מקורות: יעויין בתשובות הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דעת נוטה חלק א' (עמודים צא-צב).

בברכה,

הלל מאירס