תספורת לאבל לאחר שלושים יום

  • א' חשון התשע"ט

שאלה

לאחר 30 יום אחרי שגערו בי אני יכול להסתפר ולהתגלח בבית לבד ובעזרת הבן שלי. תודה

תשובה

שלום רב,

באבלות על אב ואם מנהג הספרדים להסתפר ולהתגלח לאחר שעברו שלושים יום וגערו בו חבריו (ראה קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף אבלות סימן לז סעיף ג), ומנהג האשכנזים להמתין שלושה חודשים (רמ"א יורה דעה סימן שצ סעיף ד), אמנם יכולים לגלח הזקן אחרי שעברו שלושים יום (ראה פתחי תשובה שם סק"ד בשם הנודע ביהודה חלק אורח חיים מהדורא קמא סוף סימן יד והחתם סופר חלק יורה דעה סימן שמז).

ובאבלות שאינה על אב ואם לכל המנהגים אפשר להסתפר ולהתגלח אחרי שלושים יום ללא גערה (ראה שלחן ערוך שם).

בשורות טובות,

הלל מאירס