שאל את הרב - כללי

למה לא עושים קריעה כאשר מפרקים משפחה?

  • א' חשון התשע"ט

שאלה

למה לא עושים קריעה כאשר מפרקים משפחה?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אכן, נכון הדבר, שפירוק משפחה הוא בחינה של מיתה, וכמובא בחז"ל שכל ירידה ממדריגתו נקרא כמו שמת (ראה רש"י לשמות פרק ד:יט).

אמנם, כפי שהבנתי, החילוק הוא, ככל שאדם חי - אפילו אם ירד ממדרינתו, או שמנשוי נעשה שוב רווק או שנגרם חורבן של בית - מ"מ ככל שחי הוא, עדיין יש לו את הפוטנציאל לחזור ולתן את הקלקול.

מה שאין כן כשבן אדם באמת נפטר מן העולם, זה חורבן אבסולוטי כלפי גופו וכלפי סילוק הפוטנציאל שלו לתקן, ולכן עושים קריעה.

שנזכה לתקן כל מה שאנו צריכים לתקן בתוך זמן חיינו, בעזרת השם,

רב נחום