מדוע נברא העולם ב-7 ימים ולא ביום אחד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש פה איזשהו מסר? אם כן ,מהו?

תשובה

שלום

כל מספר או מילה הכתובה בתורה יש לה משמעות מדוע דוקא כך, ומימלא יש גם מסר, לפעמים זה מסר גבוה ודק ולפעמים מסר פשוט ומובן.

המספרים הם בעלי משמעות כמו האותיות , אחד מסמל את הקב"ה היחיד , שתיים זה התפשטות של האחד , שלוש זה החיבור של השתיים ולדוגמא- אברהם אבינו היה הראשון מידתו היא חסד שמסמלת יותר מכל את הקב"ה שכל הנהגתו בעצם זה שברא עולם זה חסד כמו שנאמר עולם חסד יבנה.

יצחק מידתו היא דין שזה השתיים שנוצר פירוד לשתי מחנות , יעקב השלישי הוא אמת שזה חיבור של שתי המידות, שזה החסד האמיתי לפעמים זקוקים לדין כדי שהחסד יחזיק מעמד וכו. כל דבר שנוצר בבריאה שייך בדוקא ליום בו נוצר ושואב ממהות המספר של היום.

 ששת ימי הבריאה זה הטבע הפשוט כמו שבכל דבר יש ששה קצוות( ארבע צדדים למעלה ולמטה) השבע זה הרוחני שנמצא בתוך הטבעי ומחייה אותו( כמו הנשמה בגוף) וכמו כן השבת היא מקור החיות של ששת ימי המעשה. ישנו גם שמיני שזה הרוחני המופרש וזה הוא הלעתיד לבוא.

בקיצור: המשמעויות הם אין סופיות ונוגעות למהות הבריאה כולה.