חברה והשקפה

תחיית המתים למה?

  • ו' חשון התשע"ט

שאלה

בהנחה שאמונה בתחיית המתים זה אכן אמונה שהמתין יחזרו לתחיה, יש אכן סתירה שאני לא מצליחה להניח לה.
כל הזמן לומדים שעושים מעשים טובים ומקיימים מצוות כדי להגיע לעולם הבא עם שכר גדול, שהעולם הבא הוא היעד האמיתי ואילו העולם הזה הוא רק המסדרון.
אז למה שמישהו בעולם הבא שסוף סוף הגיע למקום הקדוש הזה ירצה בכלל לחזור לעולם הזה? ולמה שאלוקים יעשה את זה בכלל? מה האינטרס? במה זה מועיל לו? במה זה מועיל לנשמות שבעולם הבא? במה זה מועיל לעולם הזה שצפוף במילא?
אשמח לתשובה מספקת ומקיפה :-)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

תחיית המתים שתבוא עם הגאולה, מטרתה שהנשמות יוכלו לשוב לחיות בגוף כדי לקיים את המצוות התלויות בארץ ובבית המקדש (אשר נבצר מאיתנו במשך 2000 שנות גלות), ויזכו לקיים את המצוות וללמוד את התורה בטהרה ללא קשיי הגלות והיצר הרע - בזכות חזרתם לעולם הזה יזכו להגיע לדרגה גבוהה יותר בעולם הבא.

לאחר הגאולה וקיום המצוות בבית המקדש בטהרה נגיע להשלמתנו הסופית. הרמב"ם הסביר שלאחר תחיית המתים וקיום המצוות בבית המקדש, יחיו כל הנשמות בדרגה הגבוהה ביותר בעולם הבא ויחיו בו לנצח ללא גוף.

עוד בהרצאתו של הרב זמיר כהן על נושא הגאולה:

https://www.hidabroot.org/video/68365

רוב העולם למעשה איננו מיושב, והיה מסוגל להכיל פי עשרה בני אדם. הסיבה לצפיפות אוכלוסין נובעת מהעובדה שבני אדם מתרכזים באזורי מסחר.

בברכה,

דניאל בלס