חברה והשקפה

יהודי "חילוני"

  • ו' חשון התשע"ט

שאלה

שלום רב,
ראיתי הרצאה של רב מוכר מאוד שאמר שיהודי "חילוני" הוא לא יהודי..אפילו חזר על המילים האלה פעם נוספת ככה שאני בטוח ששמעתי טוב ולא התבלבלתי..רציתי לדעת אם אכן זהו קו המחשבה..?
אין צורך להקל במילים..פשוט לפני שנולדים לי ילדים אני רוצה לדעת איזה מסר להעביר להם על "החילונים".
ואם אכן זהו קו המחשבה אז "ואהבת לרעך כמוך" לא אמור לתפוס על אנשים "חילונים" (שים לב שבכוונה לא כתבתי יהודים באזכור האחרון.)
תודה רבה לכם על הכל!

תשובה

שלום וברכה,

ההלכה קובעת שכל מי שנולד לאם יהודייה הנו יהודי, בין אם הוא שומר מצוות או לאו. לא ניתן להמיר דת.

יהודים חילונים אינם אלא יהודים שלא זכו לגדול את ברכי היהדות ולהכיר את יופייה.

ראה עוד במאמרי: "אין חילונים אלא יהודים"

https://www.hidabroot.org/article/237594

לילדיך תוכל לומר שישנם יהודים ששומרים תורה ומצוות, ויהודים שלא זכו לשמור תורה ומצוות. כמובן ש"ואהבת לרעך כמוך" חל על כל היהודים, בפרט מי שאינם יודעים את חשיבות יהדותם ולפיכך קרובים להיות כאנוסים.

 עובדה שהמגזר החרדי מפעיל את ארגוני החסד וההצלה הגדולים ביותר בישראל - אשר מסייעים למיליוני חילונים ודתיים ללא הפלייה, ואין כמעט חילוני בימינו שאינו נעזר בארגונים כמו עזר מציון לפחות פעם בחייו. ארגונים כמו יד שרה וחסדי נעמי אשר חוסכים למדינה מיליוני שקלים בשנה, ותורמים מזון לאלמנות ויתומים ונזקקים מכל המגזרים וכל הערים בישראל.

המגזר החרדי גם מפעיל את ארגוני התשובה הגדולים ביותר בעולם, ופועל יותר מכל מגזר אחר להשבת יהודים לאביהם שבשמים, ובכך מראה על דאגה ואהבה לכל עם ישראל. ארגון הידברות מופעל בידי רבנים חרדים ובכל מעשיו מבקש להוסיף שלום ואהבה בישראל!

בברכה,

דניאל בלס