נשים

שמירת נגיעה ורוחניות

  • י"ד חשון התשע"ט

שאלה

כבוד הרב שלום !
נכשלתי בשמירת נגיעה כבת כשרה
לא מקבלת את זה שכך נפלתי
לא מצליחה להתרומם רוחנית מזה
מרגישה שחרב עליי כל עולמי והפסדתי את כל השגותיי הרוחניות ,
אך לא שמרו עליי מלמעלה ..

תשובה

שלום וברכה

חלילה לחשוב כך. אין זה אלא המשך ישיר של התקפת היצר הרע. אותו יצר הרע שהכשיל אותך בנגיעות לא היתה מטרתו רק בכישלון בנגיעות האלו  אלא עיקר מטרתו היתה לשבור אותך לאחר הנפילה ולומר לך את כל מה שכתבת. זהו דרכו של היצר הרע לתחוב סכין לקרבנו ולסובב אותו חזק לכל צד. אין כל ספק כלל שהקב"ה אוהב אותך מאוד וחפץ בך וחפץ במצוותייך ובוודאי תזכי לישועת השם בכל העניינים.

כל מה שכתבתי הוא ברור לגמרי מצד הרוחני אין מקום לעצבות ולייאוש אלא להתחרט על הטעות בשברון לב ולחזור בתשובה ולהמשיך הלאה בגאון ובעוז בעליה רוחנית מעלה מעלה  ואין מקום לייאוש רוחני ומעלתך גדולה עד מאוד.

היזהרי מכאן ואילך מאוד לא ליפול לחטא זה ולא להיכשל באיסור ייחוד שמביא לנפילות אלו ובעז"ה תזכי לבנות את ביתך בקרוב בית מלא יראת שמיים בית של תורה ורוחניות.

אשמח לסייע לך עוד

חיזקי ואמצי וה' הטוב יתן לך זיווג הגון במהרה,