האם מברכים שבע ברכות כשאין פנים חדשות?

  • י"ד חשון התשע"ט

שאלה

אנו ספרדים. האם יש לומר את כל הברכות בסעודת שבע ברכות כאשר אין בסעודה פנים חדשות? תודה!!

תשובה

שלום רב,

אם אין פנים חדשות בסעודת שבע ברכות מברכים "אשר ברא" בלבד. ולגבי שבת - ראה מקורות.

מקורות: ראה שלחן ערוך אבן העזר (סימן סב סעיף ז).

ובסעודה ראשונה ושנייה בשבת ויום טוב אין צורך בפנים חדשות כמבואר בשלחן ערוך שם (שם סעיף ח).

ולגבי סעודה שלישית, דעת השלחן ערוך שם שיש צורך בפנים חדשות, והרמ"א כתב שהמנהג שלא להצריך פנים חדשות, ואפשר משום דרגילים לבוא פנים חדשות, ויש אומרים מטעם דרגילין לדרוש והדרשה הוי כפנים חדשות.

בברכה,

הלל מאירס