תפילה וברכות

ספק ברכה בשמונה עשרה

  • י"ד חשון התשע"ט

שאלה

ההלכה אומרת שאדם שהתנמנם וכדו' ונזכר באמצע התפילה לאחר כמה ברכות צריך לחזור לברכה האחרונה שזכר שאמר בוודאות
איך זה מסתדר עם ספק בברכת השנים?
שהרי שם אם נזכר לפני שמע אומר ותן טל ומטר ואם נזכר אחרי כי אל טוב חוזר לתחילת שמע ומזכיר ותן טל..וכן הלאה
הרי לכאורה אם האדם הוא בספק הוא צריך לחזור בכל מצב לברכת השנים..

תשובה

שלום וברכה

מדובר שאדם זוכר בוודאי שהוא אמר ברכת ברך עלינו ורק לא אמר ותן טל ומטר ולכן חייב רק להשלים את בקשת ותן טל ומטר.