היכן אפשר ללמוד קבלה אמיתית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב זמיר אומר שלימודי קבלה בכל מני מכונים הם לא למודי קבלה אמתיים - השאלה שלי היכןאפשר ללמוד עומק הקבלה , לפי דברי הרב - "לא את העטיפות או את הסוכריות וממתקים אלא את עיקר הסעודה , את הלחם והבשר"

תשובה

שלום

זאת טעות נפוצה מאד. האם לדעתך אתה יכול להרשם לקורס ללימוד פילוספיה לתואר שלישי? ודאי שלא הרי עדיין לא למדת לתואר ראשון.

 בלימוד קבלה לא רק שעדיין לא למדת תואר ראשון אלא מצבך ואותו דבר מצבי זה כמי שעדיין לא למד לקרוא בכלל, ופשוט מבחינה שכלית אין סיכוי שתבין במה מדובר בכלל, גם אם תחשוב שקלטת את המושגים זה יהיה בתפיסה מאד שטחית ולא אמיתית , רק אחרי שממלא אדם כרסו בש"ס ופוסקים ובקי בכל חדרי התורה על דרך הפשט יכול להכנס אל תוך היכלי הסוד, אין בדבר קפיצות דרך וכל מי שחושב אחרת טועה ומטעה.