שבת

דילוג בתפילת שבת

  • כ' חשון התשע"ט

שאלה

שמעתי שבשבת עם דילגת בשביל להספיק מנין בציבור על המיזמורים שאומרים בשבת בתפילה בבוקר
לא צריך להשלים אחכ זה נכון?

תשובה

שלום וברכה

כך כתב ברמא אורח חיים סימן רפא ) ונוהגין להרבות בזמירות של שבת כל מקום לפי מנהגו ובכל דבר אם לא אמרו אין מחזירין אותו מלבד אם לא אמר לאל אשר שבת וכו' מחזירין אותו  ובמשנה ברורה סימן ס"ק ג' מחזירין אותו - אין הכונה שמחזירין אותו לברכת יוצר אור אלא לאחר תפלת ח"י יאמר כך בלי ברכה ויתחיל משבח נותנים וכו' משא"כ שאר זמירות אם שכח אין חיוב לאמרן אחר התפלה.