תפילה וברכות

תפילה להמתה בשל מחלה קשה

  • כ"א חשון התשע"ט

שאלה

שלום - שואל את השאלה בשביל חבר.
יש לי חבר אשר הוריו חולים שניהם במחלה קשה, האב חולה סרטן והאם חולה באלהיימר ובמחלת ריאות קשה (שלא נדע).
ידידי אוהב את הוריו מאד וסועד אותם מדי יום, הוא אף התנדב לקחת את הטיפול לידיו ולהקל על אחיו הגדולים (ידידי הוא בן הזקונים במשפחה) ולכן הוא גר עם הוריו על מנת לטפל בהם (הוא עדיין לא נשוי).
קשה לו עד מאד לראות את הוריו סובלים, הוא אמר לי כמה פעמים כי התפלל רבות שחלק מכאביהם הפיזיים של הוריו היה עובר אליו.
הוא היה רוצה לשים קץ לסבלם של הוריו וחושב כי עדיף היה מותם על חייהם ולכן שואל הוא האם קיימת תפילה לקב"ה שישים קץ לחייהם ולסבלם הקשה.

תשובה

שלום וברכה

להתפלל עליהם שיהיה להם טוב מכאן ואילך אבל לא להתפלל על פטירתם.

ראה הרחבה בעניין https://www.hidabroot.org/article/1911

בהצלחה,