חברה והשקפה

תפילה ובמה זה משפיע?

  • כ"ז חשון התשע"ט

שאלה

איך זה כשאני מתפלל שאני יכול להשפיע על העולם או על אנשים?
תודה רבה
עזרא

תשובה

שלום וברכה

אינני בטוח שהשאלה הובנה על ידי כראוי. אקווה שהדברים יענו על השאלה.

מעשי כל יהודי ויהודי יש להם השפעה גדולה על תבל ומלואה.

א.  מפני דברי הגמרא מסכת קידושין דף מ עמוד ב

לעולם יראה אדם עצמו כאילו חציו חייב וחציו זכאי, עשה מצוה אחת - אשריו שהכריע עצמו לכף זכות, עבר עבירה אחת - אוי לו שהכריע את עצמו לכף חובה, שנאמר: +קהלת ט+ וחוטא אחד יאבד טובה הרבה, בשביל חטא יחידי שחטא - אובד ממנו טובות הרבה. ר' אלעזר בר' שמעון אומר: לפי שהעולם נידון אחר רובו והיחיד נידון אחר רובו, עשה מצוה אחת - אשריו שהכריע את עצמו ואת כל העולם לכף זכות, עבר עבירה אחת - אוי לו שהכריע את עצמו ואת כל העולם לכף חובה, שנאמר: וחוטא אחד כו', בשביל חטא יחידי שעשה זה - אבד ממנו ומכל העולם טובה הרבה.

ב. כל מעשה של יהודי משפיעה על עולמות העליונים ועל צינורות השפע כל העולם נברא עבור כל אחד ואחד מישראל וכל אחד ואחד מאיתנו משפיע על כללות העולם מפני שכל העולם מתנהל (במידה מסויימת) לפי מעשי האדם היחידי. מלבד שכל אחד ואחת מעם ישראל הוא חלק ממבנה רוחני שלם שקרוי נשמות עם ישראל וכל מעשה של יחד מפשיע על כללות הנשמות ישראל ומשם על כל העולם כולו.

על כן יש כוח בתפילה של אדם יחיד לשנות את כל העולם כולו לטובה.

עלה והצלח,