האם מותר להפוך חדר שירותים לחדר רגיל?

  • כ"ח חשון התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, האם אפשר להפוך חדר שירותים לחדר רגיל הכוונה לשפץ ולשנות את המיקום? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר.

מקורות: נשאל בזה בשו"ת פנים מאירות חלק א' (סימן פז) אודות קהל אחד שהיה להם מרחץ קטן ורצו לשנות המרחץ ולעקור התנור והספסלים ולעשות ממנו בית החורף שידור בו שמש הקהל אי מותר לעשות ממרחץ זה בית דירה דהא השמש יברך שם ויקרא קריאת שמע על מטתו ושאר תשמישי קדושה וגם ירצה לקבוע מזוזה וכיון שהיה לו שם מרחץ יש לומר דלעולם עומד באיסורו, והשיב: שלפי דעתו מועילה עקירת השם ובפרט בשינוי מעשה. ע"ש. והערוך השלחן (סימן פג סעיף ג) כתב, שאפילו בבית הכסא ישן שנטלוהו מכאן וביטלו כל בנינו וניקו המקום והשוו העפר באופן שעתה אינו ניכר כלל אם היה שם בית הכסא מותר לקרות שם ק"ש ולהתפלל בו. ע"ש. וכן מבואר במשנה ברורה (סימן פד סק"ג). ע"ש. וע"ע באורך בשו"ת יביע אומר חלק ז' (חלק אורח חיים סימן יא) שהתיר לעשות מבית המרחץ בית כנסת על ידי עקירת הספסלים ושאר רהיטי בית המרחץ, ולרצף המקום שטעון ריצוף, ולסיידו ולציירו ולפתוח לו חלונות להרבות אורה לבית הכנסת, כי הואיל ונעשה שינוי מעשה בגופו של בית המרחץ ופנים חדשות באו לכאן מותר.

בברכה,

הלל מאירס