עד היכן צריך ליטול ידיים בבוקר?

  • כ"ט חשון התשע"ט

שאלה

איך בכלל נוטלים ידיים ומה ההלכות של זה? קראתי שצריך לשים את הידיים מול הראש, חלק אומרים שצריך ליטול עד למרפק, חלק אומרים עד למפרק היד... בקיצור בלאגן אחד גדול ולא הבנתי כלום. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש ליטול ידיים בבוקר עד מקום חיבור כף היד אל הזרוע. ורק אם אין לך מספיק מים אפשר להסתפק ליטול ידיים עד מקום חיבור האצבעות לכף היד.

אחרי שנוטלים ידיים בבוקר, יש לפשוט את כפות הידיים כמי שרוצה לקבל דבר ולהגביה אותן כנגד הראש.

מקורות: משנה ברורה (סימן ד סק"ט).

בברכה,

הלל מאירס