תפילה וברכות

שמע קולנו

  • ב' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,

כתוב שבברכת שמע קולנו יכול לשאול כל צרכיו וענייניו. מאידך כתוב שאסור לענות אמן וכל דבר שבקדושה בתוך שמונה עשרה רק בין יהיו לרצון הראשון לשני לפי הכללים. ואני מוצא את עצמי פעמים רבות מבקש דברים במילים שלי בתוך "שמע קולנו" ואז שומע קדושה נניח ואני שותק ומקשיב לשליח ציבור כמי שבתוך שמונה עשרה ולאחר מכן ממשיך בתפילתי. והדבר תמוהה בעניי כי אני כבר במקום שאני יכול לדבר האומנם בקצרה וענייני אבל עדיין לדבר, אבל לענות לקדיש או קדושה אסור?? ואם כך ההלכה אני אקבל אותה כמובן גם בלי להבין!! אני רק רוצה להשכיל .
תודה רבה ויישר כוח גדול

תשובה

שלום וברכה

אסור לדבר בתפילת שמע קולינו, מותר לבקש בדרך תחנה ובקשה לבורא עולם, על דברים מסויימים באמצע התפילה, בכל ברכה וברכה לפי העניין ולכן אין לענות קדיש וקדושה כי אין זה חלק מהתפילה ואסור בהחלט לדבר באמצע ברכות שמונה עשרה.