שבת

תוספת מחולעל קודש- קבלת שבת והדלקת נרות

  • ה' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום רב
יש לי כמה לבטים מאוד מאוד חשובים בעניין נרות שבת.
שמעתי שרב מקובל אומר, שנשים ספרדיות צריכות להתנות פעם בשנה שלא מקבלות שבת בעת הדלקת נרות. ואז מותר להמשיך במלאכה.

אבל במקרה שלי, אני לא בטוחה שאני עושה נכון.
אודה לתשובה טרם שבת.. אשריכם הידברות!!!
מחזקים אותי כל הזמן ומעצימה אותי המון בתהליך התשובה שלי.
אם מקבלים את השבת נניח 10 דק' טרם הזמן שרשום בלוח זמני שבת. כי אני רוצה להוסיף מחול על קודש. אזי הדלקת הנרות צריכה להיעשות באותו הזמן נכון?
כי מרגע שאמרתי בקול שאני מקבלת את שבת, אסורה כל מלאכה. ולכן אסור לי להדליק נרות לאחר הזמן זה.
אז אני מברכת ומדליקה וזהו שבת מאותו רגע למרות שעוד לא הייתה האזעקה.
ובנוסף, בזמן הדלקת נרות שבת, את הנר הראשון מדליקה באמצעות הגפרור ולכל היתר אני משתמשת בנר שכבר דולק בשביל להדליק את יתר הנרות (נוהגת להדליק 7 בה"י) כי אסור להבעיר שוב אש מחדש. נכון?
האם אני נוהגת נכון ?
כלומר אני מקבלת שבת מוקדם יותר ומדליקה נרות שבת בשביל לקבל את השבת מוקדם. על מנת שלא לקבל את השבת ולאחר זמן מה להבעיר אש.
אז למעשה אני כן מקבלת שבת בהדלקת נרות
ואף מוקדם יותר. זה מותר הלכתית לפי הרב עובדיה יוסף זצוק"ל. ?
ולסיום, כמה הזמן הכי מוקדם מותר לי לקבל שבת בהדלקת נרות?

תשובה

שלום וברכה

אם כבר קיבלת שבת אסור לך להדליק נרות ולכן עלייך לקבל שבת אך ורק לאחר הדלקת הנרות.

האשכנזיות מקבלות שבת בעת הברכה על הנרות שלאחר ההדלקה.

אפשק לקבל שבת מזמן פלג המנחה ואילך.