מעשר כספים וכשרויות

  • ו' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום,
רציתי לשאול לגביי מעשר כספים.
יש לי אח שלומד בישיבת הסדר ,לפני הצבא ואין לו ממה להתפרנס בתקופת הלימוד הזו.הפרשת תרומות ומעשרות עבורו הינה עדיפה על פני עזרה למישהו חיצוני(עפי ההלכה)?
שאלה נוספת לגביי כשרויות במסעדות.
האם כשרות רבנות העיר הינה מספיקה או שעליי לבקש כשרות גבוהה מזו?
כל זה סביב נושא בשר חלק.
אשמח לקבל מענה לשאלותיי

תשובה

שלום וברכה

מצווה לתת לאח לפני אנשים אחרים.

רבנות רגילה מאשרת בשר שאינו חלק ולכן אין לסמוך בבשר על כשרות רגילה לבני ספרד  אפילו למי שאינו מקפיד בכל דבר על כשרות מהודרת.

בהצלחה,