כיבוד הורים אחרי החתונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב הנני בת יחידה להוריי ונישאתי לפני כשנה וחצי. בזמן רווקותי הורי היו תלויים בי מהבחינה של כל המטלות בבית אף פעם לא התלוננתי ותמיד עשיתי את המוטל עליי באהבה. עתה כשאני נשואה,אני מטפלת בביתי ובבעלי ועסוקה בחיי, אך הוריי ממש כועסים עליי שהזנחתי אותם(במהלך השנה וחצי האחרונים תמרנתי בין ביתי לביתם,החזקתי ממש שני בתים והתמוטטתי אך לפני כחודש התחלתי ללמוד וקצת מקשה עליי להיות איתם)אני ממש חסרת אונים ומפחדת לפגוע בהם, אני עושה מעל ומעבר ומפחדת לפול במצוות כיבוד הורים מה עליי לעשות??

תשובה

שלום

מאחרי החתונה את פטורה ממצוות כיבוד הורים במידה והדבר מתנגש עם חובתייך כלפי הבית והבעל. להורים את צריכה להבהיר זאת בצורה יפה ועדינה.

כיון שאת בת יחידה ובעצם כל מה שיש להוריך בחייהם כהמשך להם, גם בעלך יבין וירצה שתשתמרי על קשר של כיבוד עם ההורים, לכן אניחושב שאת צריכה פשוט יחד עם בעלך לגבש סדר זמנים מוצק ועקבי בימים או השעות שתבלי במחיצת הוריך, כך גם תכבדי אותם וגם שלמות הבית והכוחות שלך לא יפגעו.