תפילה וברכות

סדר קדימה בברכות

  • י"ג כסלו התשע"ט

שאלה

ישנה טבלה של ברכות השייכות לקבוצות של מאכלים שונים, כמו המוציא-העץ-אדמה-מזונות-שהכול
לא מוצאת את הטבלה
האם אפשר להגיד לי בבקשה איזו ברכה קודמת למה?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. ברכת המוציא קודמת לברכת מזונות וכל שכן לשאר ברכות (רמ"א סימן ריא סעיף ה).

2. ברכת מזונות על תבשיל מחמשת מיני דגן קודמת לברכת העץ אפילו כשמדובר בפירות משבעת המינים (שלחן ערוך שם סעיף ו). וכן קודמת לברכת בורא פרי הגפן (רמ"א שם סעיף ד).

3. ברכת העץ וכן ברכת האדמה קודמות לברכת שהכל (שלחן ערוך שם סעיף ג).

4. יש מחלוקת אם צריך להקדים ברכת העץ לברכת האדמה. ולמעשה נכון לנהוג להקדים את ברכת העץ אם שניהם שווים בחביבות (שם ומשנה ברורה ס"ק יח).

5. כל ברכה על אכילה ושתייה אפילו ברכת שהכל קודמת לברכת הריח (משנה ברורה שם בסוף הסימן).

וראי עוד https://www.hidabroot.org/ילקוט-יוסף/הלכות-ברכת-הפירות/הלכות-קדימה-בברכות

בברכה,

הלל מאירס