לימוד גמרא איפה בתל אביב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שמי אליאב ובא` באב ימלאו לי 49. אני בעל תשובה מזה כשנה, חדור התלהבות וסיפוק על כך שמצאתי את הקב"ה. בעבר הייתי אתיאיסט ולא האמנתי חס וחלילה שיש אלוקים והייתי אומר שמי שמאמין באלוקים הוא פרימיטיבי. אך כיום אני מכה על חטא. יש לי בעיה שבעטיה אני כותב אליך. עז רצוני ללמוד גמרא ובסביבתי אין מקום מניח את הדעת עבורי. רוב המקומות בסביבתי הינם בעלי תשובה מתקדמים שלומדים לבד או בחברותות סגורות ואין אני רוצה להפריע להם כי אני ממש בור בגמרא. אם תוכל לכוון אותי אל מקום שבו אפשר ללמוד גמרא פעמיים או שלוש בשבוע אני מבטיח להתמיד עד אשר אוכל ללמוד בכוחות עצמי. אני גר בת"א באזור בתודה מראש וסליחה על שהארכתי,

תשובה

שלום

למרות שאת המענה אני אתן לך בפרטיות,אני מציג את השאלה כדי שתעודד אנשים רבים בגילך שחוששים לעשות שינוי בחייהם בגיל מבוגר, ומפחדים להכנס לעולמה של תורה בעקבות הגיל. חזק ואמץ