שבת

איך אפשר לשמור שבת בבית שלא שומר שבת

  • כ"ג כסלו התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב
ברצוני לנסות לשמור שבת אך המציאות קשה מידי כדי להצליח בזה , יש לציין שאני גדלתי בבית שאין שמירת שבת או חגים , כמבון בחגים עושים את הברכות שצריך אבל שבת לא שומרים בחיים לא שמרתי שבת , ואני רוצה לנסות , התחלתי לנסות לא לגעת בפלאפון כמה שיותר אך טלויזיה אני רואה , כמובן שקניתי מיחם ומשתמשת בו ולא בקומקום , הבעיה היא שאנו גרים בבית קטן אני ואחיתי באותו החדר וגם אם ארצה לא לראות טלויזיה אני לא יצליח ,
איך אפשר לנסות ולהתעלות על יצר הרע ? ואיך אפשר לשמור בבית שלא שומר ? מה הדין למי שלא שומר שבת ?
תודה רבה
אנונימית

תשובה

שלום וברכה

את נחשבת כעת כשומרת שבת כאשר את כל כך שומרת ונזהרת מכל חילול שבת אפשרי, למרות שאת עדיין נכשלת בראיית הטלוויזיה בשבת. אמת שאין לצפות בטלוויזה בשבת אולם אין זה נחשב כאילו אינך שומרת כלל.

אם את לא מכוונת לצפות בטלוויזה ורואה זאת בעל כרחך מאחר ואת באותו חדר עם אחותך, אין זה נחשב כלל לחטא עבורך כי את לא אשמה בכך שאחרים צופים בטלוויזיה.

המשיכי והתחזקי בשמירת שבת שגדולה מעלתה עד מאוד כפי שתוכלי לראות https://www.hidabroot.org/question/26718

כך תזכי לכל הברכות ולכל הישועות.