למה התנ"ך נחשב קדוש הרי הוא ספר הסטוריה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה התנך קדוש אם יהושוע מלאכים שמואל וכל השאר הם הסטוריה ולא כמו 5 חומשי תורה?

תשובה

שלום

אנו איננו יכולים לדעת מה יותר חשוב ומה פחות, וכאשר אנו רואים שהנביא בחר לצרף איזה תיאור לנבואתו בהכרח שיש כאן עומק ולימוד מעבר לפשטות הסיפור, ואין זה רק סיפור היסטורי.

תלמידי חכמים גדולים יודעים להוציא מתוך אותם סיפורים מהי ההנהגה הישרה בכל מיני מקרים שאין התיחסות של התורה מפורש, וזה רק רמוז בנביא, למשל ישנו מעשה מנוח ואשתו שהמלאך בא לבשרם על לידת הבן, חכמים אומרים מנוח עם הארץ היה שהלך אחרי אשתו, למדנו צורת הנהגה שהנביא רימז עליה ועוד ועוד.