תפילה וברכות

הגבהת העקבים בסוף תפילת שמונה עשרה

  • י"א טבת התשע"ט

שאלה

שלום רב,
האם יש להגביה את העקבים 3 פעמים בתום תפילת שמונה עשרה, לאחר החזרה למקום? ואם כן, מדוע?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

אין צורך להגביה.

מקורות: בספר דעת נוטה חלק א' (עמוד שלד) נשאל הגר"ח קניבסקי שליט"א, האם בסוף שמונה עשרה כשמסיימים אמירת עושה שלום, יש להגביה רגליו כמו בקדושה (שיש בני אדם שעושים כן), והשיב: אין צריך. ובהערה שם הביאו שבמקום אחר נשאל רבנו שליט"א מה המקור למה שנהגו העולם להגביה עצמם, והשיב רבנו שליט"א וז"ל, לא ראינו מנהג זה.

בברכה,

הלל מאירס