מנהג יהודי הולנד בהמתנה בין בשר לחלב

  • י"ב טבת התשע"ט

שאלה

שלום, למה יהודי הולנד נהגו שנים לאכול חלב שעתיים אחרי אכילת חלב וזה מקובל וזה תקין וכל הרבנים אומרים שצריך לחכות 6 שעות? מה ההבדל בין הולנד למקום אחר? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

יש דעה בהלכה שמספיק להמתין שעה בין בשר לחלב (ראה רמ"א יורה דעה סימן פט סעיף א), וכפי דעה זו נהגו יהודי הולנד, וכך העיד הג"ר רפאל אייפרס שליט"א (רב איגוד הקהילות היהודיות בהולנד) בשו"ת ושב ורפא חלק ג' (סימן קיד) שאמנם במשפחות של הרבנים במדינת הולנד בדרך כלל חיכו שש שעות בין בשר לחלב, אבל שאר העם מקובל היה בידם לחכות רק שעה אחת. יעו"ש עוד מש"כ בזה.

בברכה,

הלל מאירס