חסכון/פיקדון בבנק

  • י"ב טבת התשע"ט

שאלה

שלום, יש לי כמה תוכניות חיסכון שחלקם ההורים חסכו לי וחלקה אני, הסכום של כל החסכונות היום עומד על 25,222.70 ש"ח, ההורים שלי כשפתחו לי את החיסכון לא עשו היתר עסקה וגם אני לא, מה אני צריכה לעשות?
חשוב לי גם לציין שמשכתי לפחות 3 פעמים מהחיסכון, פעם אחת סכום של 3,300 על המשיכה הבנק גבה ממני 50 שקל, בפעמיים האחרות הכסף השתחרר לעובר ושב והשארתי בעובר ושב סכום של פחות מ-1000 שקלים לא זכור לי הסכום המדויק.
החסכונות גם השתחררו כמה פעמים והחזרתי אותם בחזרה לחיסכון לא תמיד לאותו מסלול חיסכון.
שאלה 2- האם מותר לי לבצע תשלומים על גבי כרטיס האשראי או בבנק, והבנק גובה ממני כל חודש עמלה של כמה שקלים האם זה בסדר? אני נמצאת בבנק לאומי.

תשובה

שלום וברכה

לכל הבנקים בישראל יש היתר עיסקא כדת וכדין, אף אם לא עשית הסכם אישי.