נשים

האם בנות שאכלו ללא גברים יכולות לעשות זימון?

  • י"ג טבת התשע"ט

שאלה

אנחנו הולכות לעשות שבת רק בנות האם אחרי סעודה אנחנו יכולות לעשות זימון? תודה

תשובה

שלום רב,

אם יש שלוש בנות ומעלה מותר לכן לזמן, אלא שאפילו אם יש עשר בנות אין לומר את נוסח הזימון שאומרים כשיש עשרה אנשים אלא רק את הנוסח שאומרים בשלושה.

מקורות: יעויין שלחן ערוך (סימן קצט סעיפים ו-ז) ומשנה ברורה (ס"ק טו-טז) ושער הציון (סק"ו) וביאור הלכה (ד"ה נשים).

בברכה,

הלל מאירס