תפילה וברכות

האם יש ברכה על בשורה טובה?

  • י"א טבת התש"פ

שאלה

שלום וברכה,

נניח שיש דבר שאני מחכה לו בכליון עיניים, והגיעה אליי בשורה טובה שאכן הדבר יצא לפועל, האם יש ברכה שאמורים לברך על זה?

אשמח לתשובתכם, תודה

תשובה

שבוע טוב,

אכן כתוב בשלחן ערוך (סימן רכב סעיף א) על שמועות שהן טובות לו לבדו מברך שהחיינו (היינו כשיש לו שמחה מהשמועה, משנה ברורה סק"ג), ואם הן טובות לו ולאחרים מברך הטוב והמטיב.

וכתב המשנה ברורה (סק"א) שדווקא כששמע מפי אדם נאמן (ואפשר שצריך דווקא שיהא מחזק בכשרות, שער הציון בשם הפרי מגדים) וזה האדם ראה בעצמו, אבל אם שמע שמועה ואין המגיד נאמן או שהמגיד לא ראה בעצמו לא יברך. וכן אם שמע שנתפס הגזלן שגזל ממנו לא יברך עד שישיב לו הגזלה.

בשורה טובה שמברכים עליה כנ"ל צריכה להיות בשורה טובה חשובה ששמח בה הרבה הן שמחה של ממון והן מין שמחה אחרת (ערוך השלחן סעיף א).

בשורות טובות,

הלל מאירס