יש בעיה לבקר חולה יותר מדי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב . יש לי חברה שאמא שלה חלתה לא עלינו במחלה סופנית , אני נוסעת לבקר אותה כל יום למספר שעות כבר בערך חודש ומנסה להקל עליה כפי שאני יכולה . השאלה האם לאורך זמן אין איסור הלכתי מבחינת מצוות ביקור חולים על אדם בריא שיבוא בקשר עם אדם חולה ,לתקופה ממושכת ,והאם יש בעיה עם העובדה שגם בשבתות אני שם (עושים קידוש ושבת) . השאלה היא לגבי מה ההלכה אומרת ולא לגבי הרגשתי , אני שמחה שאני יכולה לעזור .

תשובה

שלום

ענבל יש משנה שאומרת אלו דברים אדם אוכל פרותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לעולם הבא.. אחד מהם זה ביקור חולים. חסד ביקור החולים ועזרה לחולה, זה מעמשים הנאצלים והגבוהיים ביותר האדם נעשה שותף לשכינה שגם היא נמצאת מעל החולה וכאילו מחיה את החולה .

לכן אין כל בעיה לבקר ולעודד חולה גם בשבת. כמובן שצריך לפקוח עיניים שלא תגרמי למעמסה על החולה, ולפעמיים חשוב לחולה שעות שקט והתכנסות עצמית.

דבר נוסף כמובן שאין כל התר לחלל את השבת חלילה בשביל ביקור חולים. בברכה ובהערכה