חברה והשקפה

רווקה לאלמן

  • ט"ז טבת התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעזרת השם בקרוב אני כרווקה מתחתנת עם אלמן +2 ילדות קטנות.
קראתי שבתחיית המתים האלמן חוזר לאישתו הראשונה, מה קורה איתי ? לא היה לי בעל קודם, האם אני חוזרת להיות רווקה? יש כאלו שענו שיכול להיות לו שתי נשים...
קשה לי קצת להבין גם את העניין שאומרים שזיווג שני הוא לא משורש הנשמה- כלומר שהנשמה לא חצויה ל-2.
אז מה בעצם כל זה אומר? האיחוד בנינו הוא לא נכתב מראש?
זאת אומרת שבעולם הזה אני עושה מצווה ומגדלת ילדות שלא שלי אבל בעולם הבא אין להם שום קשר אליי?

תשובה

שלום וברכה

הילדות שתגדלי כעת הם שלך לנצח נצחים בעולם הזה ובעולם הבא. המגדל את בן חבירו הרי הוא כאילו ילדו, והרי הן בנותייך ממש בעולם הזה ובעולם הבא.

כלל לא ברור שבעלך ישוב לאשתו הראשונה ויתכן בהחלט שאת זיווגו האמיתי ולא היא. אין לנו עסק בנסתרות ולא נדע מה יהיה בתחיית המתים עד שזה יקרה בפועל. בכל מקרה ברור שלא תצא מכך רעה לאף נפש מישראל וכולן יהיו בתכלית ההטבה אין סופית ולכן אין לך מה לדאוג כלל. יהיה לך הכי הכי טוב בעולם התחייה.