שאל את הרב - כללי

סיפור על צדיק שהחיה ילד כדי להפריך עלילת דם

  • ט"ז טבת התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
אני מנסה להיזכר בסיפור על עלילת דם שהייתה על היהודים שהם רצחו ילד נוצרי. וצדיק שאיני זוכרת את שמו, בשביל לבטל גזירה על היהודים עקב עלילת הדם, החיה את הילד הנוצרי שהצביע על מי שבאמת רצח אותו ומת שוב. מי היה אותו צדיק ואיפה נמצא הסיפור? בבקשה תחזרו אליי בהקדם תודה

תשובה

שלום רב,

החיד"א זצ"ל הביא מעשה זה בספרו שמחת הרגל על הגדה של פסח (בפירוש על נשמת כל חי, והביאו הגר"י אלגאזי זצ"ל בספרו שלמי חגיגה סימן ד אות ה) על רבי קלונימוס בעל הנס, וזה לשונו: גם שמענו שאירע לימים ראשונים בתוככי ירושלים עיר הקודש תבנה ותכונן בימי רבינו קלונימוס הקבור שם זלה"ה שהישמעאלים הרגו נער אחד ישמעאל, ובלילה השליכוהו בחצר בית הכנסת, והיו רוצים לעשות כליה בשונאי ישראל, ורבינו קלונימוס עשה מה שעשה, והתפלל לה', והנער ההרוג פתח פיו ואמר כל המעשה ומי הרגו ומי השליכו, ושמעו כל הגוים והמושלים, וניצולו ישראל, וכך קורין לו רבינו קלונימוס בעל הנס.

בברכה,

הלל מאירס