שוגג ומזיד

  • כ"ט טבת התשע"ט

שאלה

שלום רב.
האם התפילין של ראש צריכות להיות מקובעות על הרצועה של ראש בלי שתהיה אפשרות שיזוזו על פני הרצועה{ בכל מקרה בזמן ההנחה אני שם אותם במקום ההנחה הנכון בראש}?

2 - לפעמים אני רוצה לפרסם לציבור הרחב כל מיני הלכות שלמדתי שאני רואה שיש אנשים שלא יודעים אותם, אבל כנראה שאם אפרסם את הדברים אמנם הרבה אנשים יתחזקו אבל הרבה אנשים לא יעמדו בנסיון.. אז עדיין כדאי לפרסם ? ואיפה נכנס הכלל מוטב יהיו שוגגים ואל יהיו מזידים?

תשובה

שלום וברכה

1. לא חובה.

2. מצווה לפרסם בכל מקום אפשרי. אין לחשוש שיש כאלו שיעברו להיות מזידים.