כלים לא טבולים ואורחים

  • ב' שבט התשע"ט

שאלה

כתוב בהלכה שאם מתארחים אצל מישהו שלא עשה הטבלת כלים אסור לאכול מהכלים שלו. אבל האם אסור לדוגמא להניח אוכל על צלחת או להשתמש במזלג שלה או שתייה מכוס כי זה לא פעילות בישול כמו טיגון במחבת לדוגמא, אז האם גם אסור מה שכתבתי למעלה? תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

גם לאורח אסור להשתמש בכלי אכילה לא טבולים למרות שהם לא משמשים לבישול.

מקורות: שו"ת יחוה דעת חלק ד' (סוף סימן מד). וע"ע בשו"ת תשובות והנהגות חלק ה' (סימן רנט).

בברכה,

הלל מאירס