תפילה וברכות

תפילה במניין חזרת הש"<

  • כ"ו שבט התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
רציתי לדעת:
בתפילת שחרית, החזן הגיע לישתבח ואני בויברך דוד.
אני יודע שאם אני ממשיך ויברך דוד, ויושע ואז ישיר משה וכו..., אני עושה את עמידה עם החזן שעושה את החזרה.
האם טוב יותר לא לעשות ויברך דוד, ויושע וכו... ולעשות ישתבח עם החזן כדי להגיע עם החזן לעמידה ולענות לברכות של חזרה של עמידה או יותר טוב להמשיך ויברך דוד, ויושע, וכו... עד ישתבח ולעשות את עמידה עם החזן שעושה את החזרה של עמידה ובמקרה זה, אני לא יכול לענות לברכות של עמידה ?

האם במקרה זה, זה נקרא תפילת במניין ?

בברכה,

תשובה

שלום וברכה

תתפלל רגיל ותאמר עמידה יחד עם הש"ץ.