קניית דירה על פי מספר הבית והדירה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הינני מעוניין מאוד בקניית דירה מסויימת. רציתי לשאול את הרב אם דירה זאת היא בעלת ברכה ואור או שמה לא כדאי לי לקנות דירה זאת. מדובר בבית מספר 2 ובדירה מספר 4. כבוד הרב, החלטתי מאוד תלוייה בהמלצתך. בתודה מראש

תשובה

שלום

פנחס ראשית אתה צריך לדעת לעסוק עסק ממספר הדירה או הבית אין לו שום מקור ואפילו לא רמז ביהדות וניתן להסיק מזה שאין למספר שום משמעות על לגבי הבית. דבר שני אומנם יש השפעה של מזל שתלויה במקום אבל אין הכוונה לדירה מסוימת אלא לאזור, כך שלהגיד שלדירה מספר 3 יש מזל ולדירה מספר 4 אין מזל זה ללא מקור ביהדות.

וממילא לא צריך להתייחס לזה. השיקול צריך להיות שכלי כמהי ילדים יש לך , מה אתה מחפש, איך הצנרת של הבית וכו. אחרי שנכנסתם לדירה תעשה "חנוכת הבית"- סעודת מצווה לתלמידי חכמים שיאמרו את סדר חנוכת הבית מהזוהר. וכך תביא ברכה לביתך.

 עיקר הברכה והמזל בבית של האדם תלוי בשלום בית בינו לבין אשתו ברגע שיש שלום בינהם השכינה שורה בבית וזה הצינור לשפע של ברכה לדירה שלכם.

בברכה ובהצלחה