חברה והשקפה

זרע לבטלה

  • ל' שבט התשע"ט

שאלה

שלום, אני נשוי בן 32 מתחזק. אני נולדתי חילוני כל החיים גדלתי כחילוני ובצבא בערך התחלתי להתקרב לדת, היו לי עליות ומורדות והיום ברוך השם אני הכי קרוב לאלוקים שהייתי אי פעם, היצר הכי חזק שלי תמיד היה זרע לבטלה, בצעירותי ועד לפני שנה וחצי בערך הייתי עושה הרבה מאוד פעמים במהלך השבוע. היום ברוך השם אני יכול להגיד שאם אני יכול למדוד באחוזים כבר 90 אחוז השתפרתי, מה שהכי קשה לי שאין לי יחסי מין רגילים עם אשתי, היא לא אחת שיוזמת ואני כבר עייף מליזום, אז קורה מצבים שגם חודשיים לא מקיימים יחסי מין, ולי קשה לשמור ככה על זרע לבטלה אבל בכל זאת אני עושה מאמצים רבים ונופל לעיתים רחוקות וגם כשאני נופל אני ישר מצטער על זה לפעמים זה בלתי נשלט מבחינתי ופשוט אני נופל, הבעייה שאני רוצה להתחזק יותר ולהתקרב עוד לאלוקים, אבל למה כל פעם שאני נופל בזרע לבטלה אני צריך לחשוב שנגמרו לי החיים שבגלל זה שנפלתי יקרו לי דברים רעים ואפילו לפעמים חושב על מוות רק כי נפלתי, אפילו ששמרתי חודשיים ונפלתי, אני מאוד מחשבות לא טובות, ואני מדבר בתור אחד שהיה עושה כל יום ולא היה איכפת לו, ועכשיו שאני קרוב הרבה יותר לאלוקים ואיכפת לי, את הנפילה אני לוקח לכיוון רע מאוד למחשבות רעות מאוד, אני לא רוצה להתקרב ככה כל הזמן בפחד, לחשוב שאם נפלתי נגמרו לי החיים..מה לעשות? עדיין קשה לי לשלוט על עצמי 100 אחוז
תודה

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לכך להתעלות מאוד ביראת שמים. כל יום שאתה שומר על עצמך אתה מתעלה עוד ועוד, אף אם יום אחד הינך נופל אינך מפסיד את כל ההתעלות שהיתה לך עד היום אלא הרי זה כמי שעולה במעלות הר האוורסט ומתקדם כל יום ויום אחד הוא גולש טיפה שאין זה מקלקל את כל העליה ובוודאי מיד ממשיכים הלאה לעלות במעלות התורה.

חשוב לנסות ליזום קיום יחסים עם האשה מפעם לפעם כדי להקל מעליך את הניסיון.

המשך והתעלה בעבודת השם ותזכה לכל הישועות.