הדת זה אושר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

תוכלו לתת לי הוכחה שהדת זה האושר?

תשובה

שלום

 אני לא יודע מה נקרא הוכחה לאושר בדת. התורה לא נועדה לתת אושר לאדם. אושר זה תלוי במטען הרוחני והנפשי של כל אדם, ויש גם אנשים דתיים לא מאושרים. בלי קיום מצוות בלי עוגן של אמונה בחיים , אני באמת לא מבין כיצד ניתן להיות מאושר? הרי העולם הכללי והאישי מלא סבל ובעיות אין ספור, אבל אחרי שיש אמונה ויש הבנה שיש תכליתיות והשגחה להכל, זה כבר תפקיד האדם לעבוד עם עצמו להיות מאושר.

דוד המלך מעיד בספר תהילים: "פקודי השם ישרים משמחי לב" -- דוד שנרדף על ידי שאול המלך, משפחתו, בנו מרד בו, כל צרה שרק ניתן לעלות על הדעת דוד המלך סבל. אבל העיד על עצמו שהיה שמח ומאושר. פקודי(מצוות) השם משמחי לב.