חברה והשקפה

האם הנשמות נשארות לנצח ולא נכחדות מתי שהוא?

  • א' אדר א' התשע"ט

שאלה

האם הנשמות נשארות לנצח ולא נכחדות מתי שהוא?

ראיתי לא מזמן באתר שמהו רשם שלפי הרמבם מי שחטא בכרת גמור נשמתו נכחדת. האם זה נכון ואם זה נכון מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הנשמות מתקיימות לנצח, כי הקב"ה מקיימם לנצח. אמרו חז"ל שבעולם הבא, צדיקים עומדים ועטרותיהם בראשיהם ונהנים מזיו השכינה. בגן-עדן אין מושג של זמן ותנועה, ולכן גם אין שעמום, אלא אושר נצחי של קרבת ה'.

רוב מוחלט של רשעים מכפרים על עוונותיהם בגיהנום, ויש להם לאחר מכן חלק לעולם הבא, כפי שמסביר הרמב"ם בהלכות תשובה: "כל הרשעים שעונותיהן מרובים, דנין אותן כפי חטאיהם ויש להן חלק לעולם הבא שכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" (הלכות תשובה ג, ה). רק רשעים שמורדים על מנת להכעיס, ואין להם הרהורי תשובה, מאבדים את חלקם לעולם הבא.

כל עוד הנך משתדל לעבוד את הקב"ה ולקיים את מצוותיו, ודאי יש לך חלק באלוקי ישראל, ותזכה לעולם הבא. חשוב שתקרא: "אל תתייאש ואל תשנא את עצמך":

https://www.hidabroot.org/article/2638

בברכה,

דניאל בלס