תפילה וברכות

האם שליח ציבור שמתפלל רק בקול רם אומר אחרי תפילתו "אלקי נצור"

  • א' אדר א' התשע"ט

שאלה

בס"ד
יש אצלנו בעל חיוב שלעיתים מאחר ןמגיע שהציבור כבר לקראת סיום התפילה בלחש. הוא ניגש להתפלל בקול רם כשהוא לא התפלל בלחש. האם נכון לעשות זאת באופן קבוע וכן שהשעה דחוקה (אחרי שקיעה למתפללים ר"ת) שנית בסיום תפילתו הוא משתעה לאמירת "אלוקי נצור" ורק אז אומר קדיש תתקבל. שאלתי האם נכון לומר "אלוקי נצור" ולעשות טירחה דציבורא והפסק לקדיש שאח"כ. מה דעת הפוסקים בעניין.
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בימים שאומרים תחנון ונפליאת אפיים הרי שאין כל בעיה כי הוא יכול להזדרש בעת אמית התחנון לומר את אלוקי נצור.

בימים שאין אומרים תחנון אכן מבואר בפוסקים שיש לחזן שלא התפלל עדיין תפילת לחש לומר את אלוקי נצור לפני קדיש.

מאחר ומדובר בחצי שקה עד דקה הרי שמצוה על הציבור לוותר. אולם אם החזן מאחר כרוני בכל יום לא חייבים לוותר ולא יגש לתיבה ביום שהוא מאחר. למעשה חלילה עשות מחלוקת  יש לדבר עם הרב של בית הכנכסת

בהצלחה,