שבת

אמירת ויכולו בתפילת ערבית של שבת

  • ד' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, קודם כל רציתי להודות על העזרה שלך..

בתפילת ערבית של שבת, אני בדרך כלל תמיד מסיים את תפילת 18 אחרי ששליח הציבור כבר מגיע לקדיש "תתקבל". השאלה איך אני אומר את "ויכולו" כי שמעתי שצריך להגיד עם 2 אנשים. איך אני אמור לנהוג?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום רב,

כדאי שתשיג אדם נוסף שיאמר איתך ויכולו (גם אם אותו אדם כבר אמר ויכולו), ואם אינך יכול להשיג - תאמר ויכולו לבד מבלי לכוון לשם עדות.

מקורות: ראה משנה ברורה (סימן רסח ס"ק יט) וחזון עובדיה שבת חלק א' (עמוד שמג בהערה).

בברכה,

הלל מאירס