תפילה וברכות

האם מברכים על ראיית ים הכינרת?

  • ה' אדר א' התשע"ט

שאלה

לגבי ים הכינרת, האם מברכים על ראייתה?

תודה גדולה על כל העזרה!!!

תשובה

שלום רב,

אם לא ראית את הכינרת במשך שלושים יום יש לברך "עושה מעשה בראשית".

מקורות: חזון עובדיה ברכות (עמוד תסז). וכן דעת הגר"נ קרליץ שליט"א בספר חוט שני שבת חלק ג' (עמוד רל). וע"ע בספר שער העין (פרק ח הערה כ) שכן דעת הגרי"ש אלישיב, הגרח"פ שיינברג, הגרי"י פישר, האור לציון זצ"ל, ויבדל לחיים הגר"מ שטרנבוך. והוסיף, ששמע מהגרא"ד אויערבאך שליט"א, שכאשר אביו מרן הגרש"ז זצ"ל הגיע לטבריה לאחר שלושים יום שלא היה שם, היה מברך על ראיית הכינרת "עושה מעשה בראשית" בשם ומלכות.

בברכה,

הלל מאירס