שבת

בירכה בטעות להדליק נרות של שבת במקום נר של שבת

  • ו' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. שאלה על נרות שבת: אם מדליקים יותר מנר אחד, מה צריך להגיד בברכה "וציוונו להדליק נר של שבת" או להגיד "נרות של שבת"?

2. האם מי שאמר "נרות של שבת" יצא ידי חובה?

תשובה

שלום רב,

גם אם מדליקים יותר מנר אחד, מברכים להדליק "נר" של שבת (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן רסג סעיף ה, ומשנה ברורה ס"ק כב. וע"ע בספר חזון עובדיה שבת חלק א' עמוד קעו).

2. בדיעבד גם מי שבירכה להדליק נרות של שבת, ואפילו על נר אחד, יצאה ידי חובה (כף החיים סימן רסג אות לח).

בברכה,

הלל מאירס