בשמיים ממעל ועל הארץ מתחת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

וכי העולם הוא לא כדור ?! יש כאן סתירה לכאורה , מה זה שמיים מעל הארץ? אם העולם הוא כדורי אז משהו מעליו כי הוא לא שטוח. אשמח לקבל תשובה בנידון.

תשובה

שלום

לירן לא הבנתי בדיוק את לשון השאלה, אבל ברוח הדברים פירוש הפסוק פשוט. כי אף שהשמים מקיפים את כדור הארץ מכל הצדדים מכל מקום במקום מעמד כל איש ואיש על פני כל נקודה בכדור הארץ, הרי הארץ נפרסת מתחת לרגליו, והשמים רקועה מעל ראשו, ולכן מתאים שיעיד כי בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד, שגם בתוך השמים וג בעומק כדור הארץ אין שום כוח אחר מלבד בורא עוד.

ובפירוש רש"י דברים (ד פסוק לה) מביא דרשת חז"ל: "כשנתן הקב"ה את התורה פתח להם שבעה רקיעים. וכשם שקרע את העליונים כך קרע את התחתונים [דהיינו עומק כדור הארץ]. וראו שהוא יחידי, לכך נאמר אתה הראית לדעת כי ה` הוא האלוקים אין עוד מלבדו".

שלום - מ"י