שבת

מה המקור שמי שלא אכל סעודה רביעית כאילו לא אכל סעודה שלישית?

  • י"ח אדר א' התשע"ט

שאלה

כל מי שלא אוכל סעודה רביעית כאילו לא אכל סעודה שלישית. מה המקור של האימרה הזאת? תודה רבה

תשובה

שבוע טוב,

כן כתבו החסד לאלפים (סימן ש אות א) והכף החיים (להגר"ח פלאג'י זצ"ל, סימן לב אות סא) בשם הזוהר הקדוש, שאם אינו מקיים סעודה רביעית חשוב כאילו לא קיים סעודה שלישית. והובא בכף החיים (סימן ש אות טו). וכמדומה שלא נמצא בזוהר שלפנינו.

ובהסבר עניין זה כתב הבן איש חי (שנה ב' פרשת ויצא אות כז) שהוא משום שאם אינו אוכל סעודה רביעית, אז נחשב לו שאכל סעודה שלישית בשביל סעודת הלילה, שכל אדם דרכו כל לילה לאכול, ואין זה לכבוד שבת.

בברכה,

הלל מאירס