תפילה וברכות

האם מברכים שהחיינו על לידת בת?

  • י"ט אדר א' התשע"ט

שאלה

האם כשנולד לאדם בת כשרואה אותה צריך לברך שהחיינו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נחלקו הפוסקים האם מברכים שהחיינו על לידת בת, ולכן ראוי לנהוג לברך שהחיינו על בגד חדש או פרי חדש ולכוון לפטור את הולדת הבת.

מקורות: חזון עובדיה ברכות (עמודים שפט-שצ). וע"ע בספר ארחות רבנו חלק א' (עמוד צב) ובספר אשרי האיש חלק א' (פרק לט סעיף ל) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, ובשו"ת שבט הלוי חלק ח' (סימן לה אות א) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק ב' (סימן קלב) ובשו"ת ודרשת וחקרת חלק ג' (חלק אבן העזר סימן כב אות ב) ובספר לפאר ולברך (עמוד פו) בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א, ושם (עמוד קכו) בשם הגר"נ קרליץ שליט"א.

בברכה,

הלל מאירס