האם אני צריכה ליצור קשר עם אבי הביולוגי כדי לכבד אותו?

  • כ"ז אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

הייתי רוצה לשאול שאלה בנוגע למצוות כבד אביך ואת אמך

אני לא בקשר עם אבא שלי מאז ההורים התגרשו לפני כמעט כ-20 שנה האם אני צריכה ליצור עמו קשר על מנת לקיים את המצווה?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם אביך מעוניין בקשר איתך את חייבת לכבד את רצונו. אמנם אם הוא לא מעוניין את לא חייבת ליצור קשר איתו - כי מחילתו בוודאי מועילה לעניין זה.

מקורות: וכן יעויין בשו"ת שואלין ודורשין חלק ז' (סימן ס אות א). וע"ע בשו"ת בנין אב חלק א' (סימן מה).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס