אשת כהן שנתגרשה מה יהיה בעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בתהליכי גירושין מכהן, והשאלה שלי היא האם בביאת המשיח אנחנו נוכל לחזור? (שמעתי שהמשיח יטהר אותנו). ואם אני לא ימצא זיווג אחרי הגירושים אני ישאר לבד בעולם הבא?. ואם הוא יתחתן עם נוצריה הוא לא יהיה איתה בעולם הבא? תודה

תשובה

שלום

 ובכן, אף אם לא תנשאי לשום גבר תמצאי את הזיווג האמיתי שלך לעולם הבא, מאחר והנשמות נבראות כזוג זכר ונקבה, אלא לפי רוב הגלגולים שהיו בעולם ולעתיד יקומו כל זוג נשמות בגופים המתוקנים מבין הגלגולים הרבים, הרי את - היינו נשמתך - תימצא בגוף הכי מתאים עם הבעל הכי מקסים ומושלם.

אם הוא ח"ו ישא נוצריה, היא תגרור אותו כשיבוא ליתן דין וחשבון למעלה, וזויה העבירה היחידה שהעבירה עצמה מלווה את האדם -הנשמה- בכל מקום שתלך והבושה נוראה מכל תיאור.

 לדעת רבים אדם שנשא אשה שאיננה יהודיה, לא יקום כלל לתחיית המתים, ואין לו חלק לעולם הבא.

בהצלחה - מנשה ישראל