חברה והשקפה

קשיים של בעל תשובה

  • כ"ט אדר א' התשע"ט

שאלה

אני לומד כול יום, מתפלל 3 תפילות במניין. מנסה להתחזק בעוד דברים לאט לאט.
אבל ממשיך לקבל מכות, בשרות לא טובות וזה ממש שובר אותי. אני מרגיש שבא לחטוא ולהצדיק את המכות שאני מקבל. לפחות שאהיה הנאה רגעית ושאני אקבל מכה אני אדע למה.
היה איזה מקום עבודה שרציתי להתקבל אליו. אז קיבלתי על עצמי משהו כדי שאני יתקבל .(שמירת הברית) ולא נפלתי בזה (קראתי פה שקרי לילה לא נחשב ) אבל לעבודה לא התקבלתי. ואני אם חיידק בבטן ודלקת שומע מאחים שלי שגם להם רע ולא מצליח להם .
ואנחנו משתדלים מנסים.
אני רק רוצה דברי חיזוק שאני לא אפול כי ממש אבל ממש שבור מהחיים שלי עד שאני מנסה להתקבל למשהו שהיה לי יותר קל בחיים בין גשמי בין רוחני ועדיין אני לא מצליח.
אני מנסה משתדל להכניס לי לראש שזה רצון ה' אבל אני נמצא בתקופה ממש רע בחיים שלי ואני מנסה לצאת ואני רק נופל אחורה .
אני רק רוצה להבין מה עוצר אותי ואת המשפחה שלי .
נתתי כסף למקומות ציבורים למקרה שגזלתי ממשהו ואני לא זוכר .
אנשים רבו איתי ואני לא הגבתי להם אומרים לבקש ביקשתי ולא עוזר .
אני מודה שבהרבה דברים אחרים אני נופל לא מקפיד אבל אני מנסה
זה לא שהוא לא עוזר אבל שיש עזרה באה גם רע ברוך אני עובד אבל יותר שעות כול יום זה פגוע לי בזמן פנוי או בלימוד (ואז במקום ללמוד עם רב אני משלים לבד ולא תמיד מבין טוב את החומר ) ורע לי בעבודה לא חוזר לבית במצב רוח רע לא יודע איך היום מתחיל ואיך יגמר .
קיצר אני מיואש אשמח לעצות חיזוק (וזה שרשמתי לך גם עזר פריקה )
תודה מראש סליחה על החפירה